Het verhaal van Tamsin de Jong, HR-specialist

Als dit artikel wordt geschreven, is Tamsin de Jong nog niet eens bij DVDW begonnen. Ze zit een paar dagen voor haar start als HR-specialist. Juist daarom schrijven we haar ervaring als sollicitant op: waarom koos zij voor DVDW? En hoe beleefde Andrea Blok, die haar aannam, dat proces vanaf de andere kant?

Een stap zetten in je carrière

“Ik heb een bachelor HRM en werkte tot voor kort als talent acquisition consultant bij een grote buitenlandse bank. Vanuit Amsterdam heb ik hier twee jaar gewerkt in een internationaal team om talent aan te trekken en de lifecycle van extern personeel te managen. Ik heb hier heel veel geleerd. Deze functie was heel sociaal, het draaide veel om netwerken. Dat is een vermogen wat ik echt hier heb opgepikt.

 

In mijn eigen kijk op de toekomst waren het wel de eerste stappen. Nu ga ik verder, ik wil me verder verdiepen op het gebied van HR. Behalve de talentkant wil ik ook in aanraking komen met de beleidsmatige kant. Zo lijkt het me interessant om de invloed op de vormgeving van een organisatie door haar medewerkers te analyseren en op basis daarvan het bestuur te adviseren. Vanaf september dit jaar start ik met een master Strategic Human Resource Management. De rol hier bij DVDW sluit goed aan op mijn toekomstplannen.

“Tamsin had een heel helder plan voor zichzelf.”

Zoeken naar wat bij je past

“In mijn zoektocht bekeek ik veel bedrijven. Ik zoek dan echt door, ga LinkedIn profielen van medewerkers bekijken. Een macht der gewoonte voor een recruiter. DVDW sprong er tussenuit. Wat me opviel is dat mensen hier langer blijven werken dan gemiddeld. En er is een opmerkelijke man-vrouwverdeling, een derde van het partnerteam is vrouw, bijvoorbeeld.

 

En wat me misschien nog wel het meest opviel was dat veel van de advocaten naast hun vak ook nog iets anders doen. Zo doen collega’s bijvoorbeeld een tweede opleiding, een promotieonderzoek of vervullen een hoogleraarschap naast hun baan als advocaat of counsel. Dat vind ik mooi en inspirerend om te zien. Het was een belangrijk aspect in mijn keuze.”

Het eerste contact

“Iets wat ik minder snel doe maar hier heel laagdrempelig vond, was de HR-adviseur bellen. Dat was intuïtief een heel goede keuze, want dat werd een heel leuk gesprek! Andrea is heel open, we hadden meteen een goed gesprek en vanaf daar ging het eigenlijk heel snel.”

 

Andrea Blok, HR-adviseur, heeft Tamsin aangenomen. “Ja, het was ook een heel goed gesprek. Tamsin opende zo ongeveer met de zin ‘Ik heb een plan in mijn hoofd voor mijn toekomst en ik zou eigenlijk willen onderzoeken of ik daarmee bij jullie pas’. Dat maakte indruk. Tamsin is duidelijk iemand met visie en kennis, waardoor we een goede aanvulling op elkaar zullen zijn.

 

Dit is wel iets waar we in geloven. Tamsin heeft een helder plan voor zichzelf. Ze wil HR in de breedte leren toepassen en zich bij DVDW hier verder in ontwikkelen. Hier hebben we lang over gepraat en als je dan ontdekt dat haar ambities en die van een groeiend DVDW eigenlijk heel goed bij elkaar passen, dan is de beslissing snel gemaakt. Daarna kwamen nog wel de formaliteiten, maar in dat eerste gesprek wist ik al wel dat dit ‘m ging worden.”

Gerelateerde verhalen van collega's

Group 7 Terug
Verhaal image

Michelle Mathijssen, Juridisch secretaresse

Werken als één team, zonder uitzondering. Van secretaresse tot partner, iedereen is een belangrijke schakel in het continu behalen van de beste resultaten. De sfeer is goed, het werk is gevarieerd en uitdagend. Belangrijke redenen waarom Michelle Mathijssen, juridisch secretaresse bij DVDW, helemaal op haar plek zit. Ben je benieuwd naar het verhaal van Michelle?

Lees meer
Verhaal image

Isabella den Toom, Advocaat-stagiaire

Een mooie start van de carrière van Isabella den Toom. Isabella werkt nu als advocaat-stagiaire bij DVDW. Daarvoor heeft zij een double degree master “Toga aan de Maas” afgerond met als basismaster Ondernemingsrecht aan Erasmus School of Law. In aansluiting daarop heeft zij stage gelopen bij DVDW. Vanaf het begin daadwerkelijk onderdeel uitmaken van het werk binnen gespecialiseerde secties en resultaten bereiken voor cliënten, dat is wat Isabella elke dag weer opnieuw uitdaagt.

Lees meer
Verhaal image

Marjon Lok, Partner

Binnenkomen met een duidelijk doel én dit ook nog eens waarmaken. Marjon Lok, partner bij DVDW, is een mooi voorbeeld van hoe je als advocaat je ambities om partner te worden kunt verwezenlijken door het volgen van je passie voor het vak. Daar heeft ze alle hulp bij gekregen die ze nodig had. Wil je meer te weten komen over het verhaal van Marjon?

Lees meer
Verhaal image

Anique Noordam, Advocaat-stagiaire

Anique Noordam is advocaat-stagiaire bij DVDW. Tijdens haar studie Economie & Rechten ontdekte ze dat ze van de twee stromen rechten het meest interessant vond. Na het afronden van diverse stages bij advocatenkantoren, ontdekte ze dat ze naar een middelgroot kantoor wilde. Ze koos voor DVDW. Ben je benieuwd waarom?

Lees meer
Verhaal image

Rens van den Heuvel, Senior advocaat-medewerker

Als senior advocaat-medewerker is Rens van den Heuvel in 2016 overgestapt naar DVDW. En daar heeft hij nooit spijt van gekregen. Want hoe waardevol en uitdagend is het om je eigen praktijk te kunnen opbouwen en om je als persoon te kunnen ontwikkelen? Rens is vastberaden en weet wat hem te doen staat. Ben je benieuwd naar het verhaal van Rens?

Lees meer
Verder Group 7

Kennis maken met DVDW?
Neem contact op met Andrea Blok
van HR

Stuur een email naar
werkenbij@dvdw.nl

Tamsin de Jong
06 25 43 40 32

Andrea Blok
06 46 12 87 36