Het verhaal van Channah Makkink, Juridisch secretaresse

“Werken in de advocatuur is dynamisch. Soms moet er ineens iets gebeuren. Dan moet je in staat zijn om snel te schakelen en prioriteiten te stellen. Dat maakt de advocatuur een uitdagende branche.”

Tijdens mijn jobhunt vond ik het belangrijk om een werkplek te vinden waarbij ik de mogelijkheid zou krijgen om mij verder te ontwikkelen. Ook vond ik het belangrijk om een kantoor te kiezen waar ik mij echt thuis zou voelen. Ik had al wat jaren ervaring als ondersteuner binnen de advocatuur dus ik wist eigenlijk exact wat ik zocht. Vanaf de eerste kennismaking met DVDW wist ik dat ik gevonden had wat ik zocht.

 

Ik werd tijdens mijn eerste dagen ontvangen met een warm welkom en had meteen een goed gevoel bij vrijwel alle nieuwe collega’s die ik ontmoette. Iedereen nam de tijd om zich aan mij voor te stellen en om mij te leren kennen. Binnen DVDW heerst een prettige werksfeer en iedereen, zowel de advocaten als de supportmedewerkers, wordt bij het kantoor betrokken. Zo worden er ook trainingen voor de supportmedewerkers georganiseerd. DVDW zet zich in voor de ontwikkeling van haar medewerkers.

 

Werken als juridisch secretaresse bij DVDW zeker geen standaard routinewerk. Natuurlijk zijn er dagelijks terugkerende werkzaamheden, maar daarnaast komen er verschillende en uiteenlopende werkzaamheden op mijn pad. De advocaten betrekken mij bij hun lopende dossiers en projecten en nemen ook de tijd om uitleg te geven. Ik ben altijd welkom om bij mijn team binnen te lopen met vragen. Hierdoor loopt onze samenwerking soepel en maak ik als supportmedewerker echt deel uit van de praktijk van mijn team.

 

Werken in de advocatuur is dynamisch. Soms moet er ineens iets gebeuren. Dan moet je in staat zijn om snel te schakelen en prioriteiten te stellen. Het is regelmatig een uitdaging om iets voor een deadline gereed te hebben. In die gevallen vind ik dat het van belang is om alvast vooruit te werken en te denken. Dit vergt een stukje planning en organisatie. En soms is het ook belangrijk om ergens bovenop te zitten om een deadline te halen. Dat maakt voor mij de advocatuur een uitdagende branche.

Gerelateerde verhalen van collega's

Group 7 Terug
Verhaal image

Isabella den Toom, Advocaat-medewerker

Isabella den Toom werkt nu als advocaat-medewerker bij DVDW. Daarvoor heeft zij een double degree master “Toga aan de Maas” afgerond met als basismaster Ondernemingsrecht aan Erasmus School of Law, waarna zij als advocaat-stagiaire bij DVDW in dienst kwam. Een mooie start van de carrière van Isabella den Toom. Vanaf het begin daadwerkelijk onderdeel uitmaken van het werk binnen gespecialiseerde secties en resultaten bereiken voor cliënten, dat is wat Isabella elke dag weer opnieuw uitdaagt.

Lees meer
Verhaal image

Emma Lievense, Senior advocaat-medewerker en stagebegeleider

Als je als advocaat-stagiair of student-stagiair bij DVDW aan de slag gaat, is er een grote kans dat je Emma Lievense al snel tegenkomt. Emma is een senior advocaat-medewerker én stagebegeleider. In onze visie op de ontwikkeling van talent is dat een belangrijke functie. Emma zag een kans voor verbetering van talentontwikkeling en is nu de eerste die die rol bekleedt.

Lees meer
Verhaal image

Anique Noordam, Advocaat-medewerker

Anique Noordam is advocaat-medewerker bij DVDW. Tijdens haar studie Economie & Rechten ontdekte ze dat ze van de twee stromen rechten het meest interessant vond. Na het afronden van diverse stages bij advocatenkantoren, ontdekte ze dat ze naar een middelgroot kantoor wilde. Ze koos voor DVDW. Inmiddels heeft ze haar stageverklaring op zak en is Anique als advocaat-medewerker werkzaam voor DVDW. Benieuwd naar haar verhaal?

Lees meer
Verhaal image

Pien van Eijken, Student-stagiaire

Als masterstudent Encyclopedie en Filosofie van het Recht aan de Universiteit Leiden had Pien van Eijken niet gedacht dat de kennismaking met de wereld van fusies en overnames tijdens een studentstage zo leuk zou zijn. Ondernemingsrecht was voor haar best nieuw, maar met haar eigen gedrevenheid en dagelijkse begeleiding, wist Pien haar weg binnen de overnamepraktijk snel te vinden.

Lees meer
Verhaal image

Michelle Mathijssen, Juridisch secretaresse

Werken als één team, zonder uitzondering. Van secretaresse tot partner, iedereen is een belangrijke schakel in het continu behalen van de beste resultaten. De sfeer is goed, het werk is gevarieerd en uitdagend. Belangrijke redenen waarom Michelle Mathijssen, juridisch secretaresse bij DVDW, helemaal op haar plek zit. Ben je benieuwd naar het verhaal van Michelle?

Lees meer
Verhaal image

Rens van den Heuvel, Salary partner

Rens van den Heuvel in 2016 overgestapt naar DVDW. En daar heeft hij nooit spijt van gekregen. Rens is vastberaden en weet wat hem te doen staat. Want hoe waardevol en uitdagend is het om je eigen praktijk te kunnen opbouwen en om je als persoon te kunnen ontwikkelen? Per 1 januari 2022 is Rens benoemd tot salary partner. Ben je benieuwd naar het verhaal van Rens?

Lees meer
Verhaal image

Marjon Lok, Partner

Binnenkomen met een duidelijk doel én dit ook nog eens waarmaken. Marjon Lok, partner bij DVDW, is een mooi voorbeeld van hoe je als advocaat je ambities om partner te worden kunt verwezenlijken door het volgen van je passie voor het vak. Daar heeft ze alle hulp bij gekregen die ze nodig had. Wil je meer te weten komen over het verhaal van Marjon?

Lees meer
Verder Group 7