Het verhaal van Anique Noordam, Advocaat-stagiaire

“Tijdens mijn studie Economie & Rechten ontdekte ik dat ik van de twee stromen rechten het meest interessant vond. Daarom ben ik bij verschillende advocatenkantoren stage gaan lopen. Ik ontdekte dat ik eigenlijk naar een middelgroot kantoor wilde. Je acteert hier breed in een sectie en niet op een deeltaak en daardoor kon ik het vak beter leren kennen, echt van binnenuit. DVDW sprong er in mijn zoektocht bovenuit door de sfeer die het kantoor uitstraalt en door hoe veelzijdig de mensen hier zijn.

 

Het beeld dat ik van DVDW had werd bevestigd, want ik vond het hier heel leuk. Ik ben daarna ook nog werkstudent geweest, heb mijn scriptiestage hier doorlopen en ben hier nu nog steeds, als advocaat-stagiaire.

 

Sinds begin dit jaar doe ik naast mijn baan ook een promotieonderzoek naar contractsvrijheid in private equity, aan de Universiteit van Maastricht. Ik onderzoek de komende jaren hoe contractvrijheid precies werkt in deze wereld, hoe het juridisch precies geregeld is en wat dat voor private equity oplevert.”

De vrijheid om te ontwikkelen

“Het is heel leuk om je te ontwikkelen in kennis die jij leuk vindt, die jij kiest. Ik leer ook veel van de zaken waar ik aan werk, maar daar leer ik van wat de cliënt ons aangeeft. Ook heel goed, maar de combinatie is voor mij aantrekkelijk. DVDW stimuleert dit ook echt. Ik krijg een dag in de week voor mijn promotieonderzoek en er is altijd veel enthousiasme van collega’s. Mensen willen echt weten hoe het ervoor staat, komen naar mij toe om over dit onderwerp te praten en betrekken mij zijdelings bij hun zaken als er een raakvlak is.

 

Vrienden en studiegenoten verklaren me wel eens voor gek als ze horen dat ik promoveer naast mijn baan als advocaat-stagiaire. Het klinkt natuurlijk druk en ik zal wat weekenden missen de komende jaren. Zelf voel ik echter dat je gewoon meer aankan als werk leuk is en je ook nog zo de vrijheid krijgt om je eigen interesses te ontwikkelen.”

“Ik doe mijn promotieonderzoek naast mijn baan als advocaat-stagiaire.”

DVDW leert mee

“DVDW heeft hier natuurlijk zelf ook wat aan: het kantoor investeert in mij en mijn doelen én het haalt hiermee verse kennis in huis die nuttig is voor onze focusgebieden. Er is ook nog maar weinig onderzoek gedaan naar private equity. Pas sinds de crisis van 2008 komt het gesprek over verantwoord investeren en private equity in Nederland echt op gang. De juridisch wetenschappelijke wereld heeft er tot nu toe relatief weinig naar gekeken.

 

Bij de private equity-onderneming als aandeelhouder speelt contractsvrijheid een interessante rol, vind ik. Het creëert een spanningsveld tussen het vennootschapsbelang en het eigenbelang van de private equity maatschappij. Die twee gaan niet altijd samen en hoe contractsvrijheid geregeld is heeft invloed op dat spanningsveld. Ik wil ontdekken wat er goed gaat, wat minder en welke mogelijkheden er zijn om het te optimaliseren.”

Gerelateerde verhalen van collega's

Group 7 Terug
Verhaal image

Rens van den Heuvel, Senior advocaat-medewerker

Als senior advocaat-medewerker is Rens van den Heuvel in 2016 overgestapt naar DVDW. En daar heeft hij nooit spijt van gekregen. Want hoe waardevol en uitdagend is het om je eigen praktijk te kunnen opbouwen en om je als persoon te kunnen ontwikkelen? Rens is vastberaden en weet wat hem te doen staat. Ben je benieuwd naar het verhaal van Rens?

Lees meer
Verhaal image

Marjon Lok, Partner

Binnenkomen met een duidelijk doel én dit ook nog eens waarmaken. Marjon Lok, partner bij DVDW, is een mooi voorbeeld van hoe je als advocaat je ambities om partner te worden kunt verwezenlijken door het volgen van je passie voor het vak. Daar heeft ze alle hulp bij gekregen die ze nodig had. Wil je meer te weten komen over het verhaal van Marjon?

Lees meer
Verhaal image

Michelle Mathijssen, Juridisch secretaresse

Werken als één team, zonder uitzondering. Van secretaresse tot partner, iedereen is een belangrijke schakel in het continu behalen van de beste resultaten. De sfeer is goed, het werk is gevarieerd en uitdagend. Belangrijke redenen waarom Michelle Mathijssen, juridisch secretaresse bij DVDW, helemaal op haar plek zit. Ben je benieuwd naar het verhaal van Michelle?

Lees meer
Verhaal image

Isabella den Toom, Advocaat-stagiaire

Een mooie start van de carrière van Isabella den Toom. Isabella werkt nu als advocaat-stagiaire bij DVDW. Daarvoor heeft zij een double degree master “Toga aan de Maas” afgerond met als basismaster Ondernemingsrecht aan Erasmus School of Law. In aansluiting daarop heeft zij stage gelopen bij DVDW. Vanaf het begin daadwerkelijk onderdeel uitmaken van het werk binnen gespecialiseerde secties en resultaten bereiken voor cliënten, dat is wat Isabella elke dag weer opnieuw uitdaagt.

Lees meer
Verhaal image

Tamsin de Jong, HR-specialist

Als dit artikel wordt geschreven, is Tamsin de Jong nog niet eens bij DVDW begonnen. Ze zit een paar dagen voor haar start als HR-specialist. Juist daarom schrijven we haar ervaring als sollicitant op: waarom koos zij voor DVDW? En hoe beleefde Andrea Blok, die haar aannam, dat proces vanaf de andere kant?

Lees meer
Verhaal image

Emma Lievense, Senior advocaat-medewerker en stagebegeleider

Als je als advocaat-stagiair of student-stagiair bij DVDW aan de slag gaat, is er een grote kans dat je Emma Lievense al snel tegenkomt. Emma is een senior advocaat-medewerker én stagebegeleider. In onze visie op de ontwikkeling van talent is dat een belangrijke functie. Emma zag een kans voor verbetering van talentontwikkeling en is nu de eerste die die rol bekleedt.

Lees meer
Verder Group 7